חולמים על פרגולה בגינה? נמאס כבר לשבת בחוץ בצהרי היום תחת קרני השמש הקופחת? הגיע הזמן להתקדם ולדאוג לעצמכם לפרגולה יפה ואיכותית לגינה. צעד פשוט אחד והגינה שלכם תהפוך להיות מקום האירוח המיוחד למשפחה ולחברים. במאמר זה נפרט על מטרת הפרגולה, 2 סוגים נפוצים, תכנון וביצוע הבנייה.
בניית כל סוגי הפרגולות!
10 שנות וותק!
שירות ויחס אדיב
מקצועיות ואמינות!
לקוחות מרוצים!
להצעת מחיר חייגו:
מהי פרגולה?
פרגולה היא מעין סככה שמטרתה לסוכך מפני השמש. המילה העברית לפרגולה היא "מצללה".
לעיתים הפרגולה משמשת לסכך על שבילים ועל מעברי הליכה. לפעמים הפרגולה היא החלק שמחבר בין הבית ובין החצר. אמנם, השימוש הבסיסי עבור האדם הממוצע נועד בשביל לסוכך על פינות ישיבה.
בעבר הפרגולות היו טבעיות לגמרי. כל מיני צמחים מטפסים כמו הגפן, היו יוצרים צורה של גג שהיה משרה אווירה פסטורלית ונעימה.
חומרים המשמשים לבניית פרגולה?
גם כיום בגינות משתמשים בגפן ובצמחים מטפסים שונים בשביל ליצור מעין פרגולה טבעית. אמנם, היום לא מסתפקים רק בפרגולות טבעיות. היום משתמשים בחומרים שונים בשביל לבנות פרגולות שנותנות צל נעים ואווירה נינוחה לא פחות מהגפנים המתוארים בתנ"ך ולעיתים אף יותר. החומרים בהם בדרך משתמשים בהם בימינו לבניית פרגולה הם אלומיניום ועצים שונים.
פרגולת עץ
כיוון שמטרת הפרגולה היא לסוכך על מי שמתחתיה מפני השמש, נחשפת הפרגולה הן להרבה שמש בימות הקיץ והן לגשמים בימות החורף. על כן, העצים שבהם משתמשים לבניית הפרגולה, הם עצים שעמידים בפני מזגי אוויר שונים. עצים כמו עץ ארז אדום מערבי, עצי סקוויה, עץ אורן או עץ אלון עמידים בפני מזגי אוויר קשים ומשתמשים בהם לא מעט לבניית פרגולות.
לפרגולות מעץ יתרונות וחסרונות. היתרון העיקרי של הפרגולה הוא האווירה הפסטורלית והטבעית שהוא משרה. פרגולה מעץ בפינת ישיבה בגינה פרחונית וירוקה, תתאים לנוף הרבה יותר מפרגולה מתכתית. מלבד המראה הטבעי של פרגולה מעץ, מחיר החומר של הפרגולה בדרך כלל יותר זול מחומרים אחרים.
על אף היתרונות שיש לפרגולה מעץ, ישנם אנשים המעדיפים דווקא פרגולות מחומרים אחרים. הסיבה לכך נעוצה כנראה בכך שפרגולות שעשויות מעץ דורשות תחזוקה. פרגולות מעץ דורשות צביעה מדי פעם, וכן אחת לכמה זמן הפרגולה צריכה שימון. בנוסף, עם כל התחזוקה שהפרגולות מעץ דורשות, לפעמים החומר מחזיק פחות זמן מחומרים אחרים כמו אלומיניום.
פרגולת אלומיניום
יש אנשים שפחות מתחברים למראה הטבעי של הפרגולות מעץ ומחפשים דווקא אחר המראה המודרני. הפתרון עבורם הוא פרגולות מאלומיניום. היתרון העיקרי של פרגולות האלומיניום הוא שהוא לא דורש תחזוקה כשם שפרגולות העץ דורשות. האלומיניום הוא חומר חזק שמחזיק לאורך זמן, הוא חומר לא דליק ולכן הוא גם עמיד בפני שריפות, הוא לא מחליד ובנוסף הוא גם עמיד בפני מזיקים.
גם לאנשים שכן מתחברים למראה הטבעי של פרגולות מעץ, אך אין להם זמן ואנרגיה בשביל לתחזק פרגולה מעץ, יש פתרון – אלומיניום דמוי עץ. בפרגולת אלומיניום דמוי עץ יש את היתרונות הרבים של אלומיניום ובנוסף מקבלים את המראה הטבעי והפסטורלי של פרגולה מעץ.
בשביל פרגולה מאלומיניום, אתם תיאלצו להשקיע קצת יותר כסף, אך לאורך זמן הפרגולה מאלומיניום משתלמת יותר לאור העובדה שעלויות התחזוקה שלה הן אפסיות לעומת עלויות התחזוקה של פרגולה מעץ.
מבנה הפרגולה
הגינה שלכם כנראה לא מתאימה לכל פרגולה. צריך לדעת איך להתאים לגינה שלכם את הפרגולה המתאימה. פרגולה יכולה להיות תלויה והיא יכולה להיות עומדת. פרגולה תלויה הכוונה שהיא מונחת על מוטות שמחוברות לקיר, בדרך כלל לאחד מקירות הבית. פרגולה עומדת היא פרגולה שעומדת על ארבע רגליים. פרגולה עומדת תתאים יותר כאשר רוצים לבנות את הפרגולה במרכז הגינה רחוק מקירות הבית.
פרגולה יכולה להתאים גם עבור מרפסות או גגות של בתים. עם זאת, כאשר הפרגולה נבנית על גבי משהו אחר צריך לשים לב שהבסיס שעליו בונים את הפרגולה הוא מספיק איתן בשביל להחזיק את הפרגולה מבלי שהמבנה שמתחתיו יקרוס.
בניית פרגולה – איך עושים את זה?
הרבה אנשים מאוד עסוקים ואין להם זמן להתעסק בבניה ובהקמה של פרגולות. ובכל זאת אם אתם כן מוצאים זמן לעסוק בכך בעצמכם, אתם יכולים לחסוך בעלויות התקנה של חברה שתתקין עבורכם ולהתקין בעצמכם. מסתבר שהתקנת פרגולה לא מסובכת כפי שאתם חושבים וזה בהחלט בהישג ידכם. אתם תצטרכו כמה כלי עבודה או לכל הפחות חבר עם כלי עבודה. כלי העבודה שתצטרכו הם: מקדחה, מברגה ומסור.
לפני הזמנת הפרגולה, ממש חשוב לוודא שממדי הפרגולה תואמים את גודל המרפסת או את המקום בגינה שמיועד לפרגולה. יהיה זה מאוד מצער לגלות שהממדים לא נכונים וצריך להחזיר את כל החומרים ולדאוג מחדש לחומרים אחרים.
השלב הראשון בבניית הפרגולה הוא בניית השלד. השלד הוא החלק שמחזיק את כל הפרגולה ונותן לה את היציבות שלה. השלד מורכב מקורות שאותן מרכיבים על גבי רגלי הפרגולה. הקורות תהיינה עבות כיוון שהן יצטרכו להחזיק משקלים כבד. לרגלי הפרגולה אתם תרצו לתת את היציבות המירבית ככל שתוכלו. על כן מומלץ לחפור בורות קטנים, למקם בתוכם את רגלי הפרגולה וליצוק בטון לתוך הבורות.
ייבוש הבטון בדרך כלל לוקח בין עשרים וארבע לארבעים ושמונה שעות. לאחר שהבטון יתייבש, אתם תוכלו להתקדם אל עבר השלב הבא ולחבר לרגלי הפרגולה את הקורות שיתמכו בקירוי. לאחר חיבור הקורות, כדאי לוודא שהחיבור נעשה בצורה טובה ואיכותית, על ידי בדיקת יציבותן של הקורות. אחרי הכל, על הקורות האלה תונח הפרגולה ואתם לא רוצים שהיא תונח על גבי בסיס שאינו יציב.
רגלי הפרגולה מקובעים בקרקע? המוטות התחברו אליהם כמו שצריך? מצוין. אפשר להמשיך לשלב הקירוי. על גבי המוטות אתם תצטרכו להרכיב את המסגרת ועליה אתם תבריגו את הקורות של הקירוי. על גבי המסגרת יסומן לכם איפה צריך לחבר את מוטות הקירוי, כך שאין הרבה איפה לטעות בעניין.
הזמנת מתקין
אם בכל זאת אתם אנשים עסוקים ואין לכם זמן, או שאתם מהאנשים שאפילו פטיש ומסמר מרתיע אותם, או שסתם אין לכם אנרגיה לבזבז על התקנת פרגולה, אתם יכולים פשוט להזמין איש מקצוע שיעשה עבורכם את העבודה. קיימים היום בשוק הרבה מאוד חברות שישמחו לשלוח לכם מתקין.
אם אתם רוצים ללכת על בטוח, אתם יכולים לסמוך על ש.ע.מ בנייה מעץ מבית ש.ע.מ בנייה ופיתוח. חברה מקצועית ואמינה שתשלח לכם מתקין מקצועי מהשורה הראשונה שיעשה עבורכם את העבודה בצורה יעילה, מהירה ובטיחותית. הניסיון הרב של החברה והמחירים המשתלמים, לא ישאירו לכם מקום להתלבטויות.
עכשיו כל מה שנותר לכם, זה לעשות את הצעד הקטן הזה אל עבר הפרגולה שתמיד חלמתם עליה. זה יותר קרוב ממה שאתם חושבים.